Wellnesspower - Voed je innerlijke kracht
 
 
 
______________________________________________________________________
 
 
Gezondheidscrisis...
 
We zijn onderhand vertrouwd met de hypotheekcrisis, bankencrisis, schuldencrisis, eurocrisis, Midden-Oostencrisis, vluchtelingencrisis......
 
Wat men zich niet realiseert, is dat we allang in het voorstadium zitten van een gezondheidscrisis! Ziekten worden al decennia behandeld met voorbijgaan aan ‘eerst voeding, dan medicijnen’Bovendien consumeren de mensen zoveel voedsel van (zéér) dubieuze kwaliteit dat ze er ziek van worden: overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, reuma, kanker, dementie en algeheel gebrek aan energie en welzijn!
 
Een onderzoek heeft daarnaast onlangs uitgewezen dat maar 1 op de 12 werkende Nederlanders een gezonde balans ervaart tussen werk en privé!
 
De gezondheidscrisis blijft veelal onontdekt... zolang we geen koorts hebben en niet misselijk zijn, zijn we ‘gezond’........Ogenschijnlijk!
Gezondheid is uiteraard meer dan alleen de afwezigheid van ziekten!
 
Vele ziekten verkeren in een voorstadium of zijn onontdekt: oxidatie (biologische roest door vrije radicalen), (stille) ontstekingen, osteoporose, diabetes, beginnende gewrichtsklachten, een komend hart- of herseninfarct, tumorvorming, langzame mentale veroudering (Alzheimer) om er maar een paar te noemen.
Maar zolang we nog functioneren... niets aan de hand, we zijn gezond, zo is de inschatting.
Een bubbel dus én de 'rekening' komt ooit vanzelf!
 
Zelfs wie zich strikt houdt aan ‘de schijf van vijf’ riskeert een tekort aan 6 belangrijke micro-nutriënten: vitamine A, vitamine D, foliumzuur, ijzer, selenium en zink (bron:Voedingscentrum!).
 
Wat te denken van de hedendaagse ‘gezondheidszorg’, eigenlijk een metafoor voor ziekenzorg!
Kosten onderhand 100 miljard euro per jaar… rijst steeds verder de pan uit, wordt onbetaalbaar én heeft veelal niets met preventie te maken.
Medische verzorging, veelal symptoombestrijding, wordt gesteld boven ‘voedingsverzorging’. Geheel in lijn met ‘eerst medicijnen, en dan nog geen voeding’!
Menig arts volhardt erin de symptomen te maskeren met medicijnen, veelal zonder de oorzaak, een tekort aan voedingsstoffen,  te analyseren.
 
‘Ziekte is ook geen vijand die je moet bestrijden maar een vriend die je iets probeert te vertellen’.
 
Handhaving van de status-quo, de ogen gesloten en dus de gezondheidsbubbel niet eens in de gaten hebben. De rekening zal ongetwijfeld gepresenteerd gaan worden in de vorm van een onvervalste (persoonlijke) gezondheidscrisis.
 
Wie zei ook alweer: ‘preventie is een kado aan jezelf dat je pas veel later uitpakt’!
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint