Orthomoleculair Therapeut ​Wellnesspower adviseert in Utrecht

Bel ons: 06 20 15 76 53
Wellnesspower_Utrecht_logo

Gezondheidscrisis

We zijn onderhand vertrouwd met de hypotheekcrisis, bankencrisis, schuldencrisis, eurocrisis en vluchtelingencrisis. 

Maar, wat men zich niet realiseert, is dat we daarnaast ook allang in het voorstadium zitten van een gezondheidscrisis. Ziekten worden al decennia behandeld met voorbijgaan aan ‘eerst voeding, dan medicijnen’. De aandacht voor vitaminen, mineralen en gezonde vetzuren is danig verslapt. Voedingssupplementen helpen dan.

Bovendien consumeren de mensen zoveel voedsel van (zéér) dubieuze kwaliteit dat ze er ziek van worden: overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, reuma, kanker, dementie en algeheel gebrek aan energie en welzijn.

Gezondheid is uiteraard meer dan alleen de afwezigheid van ziekten

Een onderzoek heeft onlangs uitgewezen dat maar 1 op de 12 werkende Nederlanders een gezonde balans ervaart tussen werk en privé. De gezondheidscrisis blijft mede hierdoor veelal onontdekt. Zolang we geen koorts hebben en niet misselijk zijn, zijn we ‘gezond’. Ogenschijnlijk… 

Gezondheid is uiteraard meer dan alleen de afwezigheid van ziekten. Vele ziekten verkeren in een voorstadium of zijn onontdekt: oxidatie (biologische roest door vrije radicalen), (stille) ontstekingen, osteoporose, diabetes, beginnende gewrichtsklachten, een komend hart- of herseninfarct, tumorvorming, langzame mentale veroudering (Alzheimer) om er maar een paar te noemen. Maar zolang we nog functioneren is er niets aan de hand. We zijn gezond, zo is de inschatting. Echter is dit een bubbel. En, de ‘rekening’ komt vanzelf. 

Volgens het Voedingscentrum riskeert zelfs iemand die zich strikt houdt aan de schijf van vijf een tekort aan 6 belangrijke micronutriënten, waaronder vitamine A, vitamine D, foliumzuur, ijzer, selenium en zink. Daarvoor heb je voedingssuppletie nodig. En wat te denken van de hedendaagse ‘gezondheidszorg’? Of eigenlijk, een metafoor voor ziekenzorg!
Deze kosten lopen op tot 100 miljard euro per jaar en rijzen steeds verder de pan uit. Uiteindelijk wordt gezondheidszorg onbetaalbaar én heeft het veelal niets meer met preventie te maken. Medische verzorging, veelal symptoombestrijding, wordt gesteld boven ‘voedingsverzorging’. Medicijnen gaan boven alles, voeding staat niet eens op de tweede plaats. Menig arts volhardt erin de symptomen te maskeren met medicijnen. Veelal zonder de oorzaak, een tekort aan voedingsstoffen, te analyseren. 

Ziekte is geen vijand die je moet bestrijden maar een vriend die je iets probeert te vertellen.

De gezondheidszorg handhaaft de huidige status-quo, houdt de ogen gesloten en houdt daarmee de de gezondheidsbubbel niet in de gaten. Gevaarlijk, want de rekening zal ongetwijfeld gepresenteerd gaan worden in de vorm van een onvervalste (persoonlijke) gezondheidscrisis. Zorg er daarom voor dat je ziekten voor bent. Een orthomoleculair therapeut kan je helpen jouw gezondheid te verbeteren en risico’s op ziekten te verminderen. Ook helpt hij je je gewicht op een gezonde manier te managen.

Preventie is een kado aan jezelf dat je pas veel later uitpakt!

Het draait uiteindelijk natuurlijk om uw welzijn.